Катедра „Текстилна техника“ на ТУ-София, с финансовата подкрепа на Senior Experten


Service, Германия, организира семинар "Конструиране и градиране на облекло", който ще се проведе от 02 до 16 юни 2015 г. в Технически Университет – София, бл. 4, зала 4114. Заявки за участие на: [email protected] или на факс (02) 965 2900 - до 27 април 2015г.

ПОКАНА

Катедра „Текстилна техника“ на ТУ-София, с финансовата подкрепа на Senior ExpertenService, Германия, организира специализиран семинар "Конструиране и градиране наоблекло", който ще се проведе в периода 02 - 16 юни 2015 г. в гр. София. Място на провеждане: гр. София, Технически Университет – София, бл. 4, зала 4114. Заявки за участие на: [email protected] или на факс (02) 965 2900 - до 27 април 2015г. (понеделник).

Съдържанието на семинара е разделено в два модула:

  • 02 – 09 юни 2015 г. МОДУЛ 1. Конструиране и градиране на дамско облекло
  • 10 – 16 юни 2015 г. МОДУЛ 2. Конструиране и градиране на мъжко облекло

Семинарът е подходящ за дизайнери, конструктори и моделиери от фирмите за облекло, както и за студенти с интереси в тази област. Екипът на катедра „Текстилна техника“ осигурява безплатен превод от немски език по време на семинара.

Лектор: дипл. инж. Ева Хиллерс, преподавател в Hochschule Niederrhein, Германия, автор на системата за проектиране на облекло OPTIMASS, експерт по облекло в Official Textile Testing Institut, Мьонхенгладбах, член на International Association of Clothing Designers and Executives, лектор на редица уъркшопове и обучения по конструиране и градиране на облекло, старши експерт към SES-Бон.

Референции: работила като моделиер-конструктор в Gardeur, van Laack, Michelle, Cerruti, Kemper и др., от 2000 г. успешно консултира шевни фирми по цял свят – Германия, Турция, Китай, Бангладеш, Пакистан - в областта на конструирането, гардирането и точността на прилягане на облеклото.

Програмата включва:

Конструиране на класически панталон и джинсов панталон. Унисекс базова конструкция, без свивки с ръкав. Конструкция на раменни изделия със свивки. Едношевен и двушевен ръкав. Въведение в градирането. Градиране съгласно новите антропометрични изследвания. Градиране за големите размери. Градиране на предна част с и без раменна свивка. Проектиране и градиране на реглан и кимоно форми. Проектиране и градиране на яки и ревери. Градиране на различни моделни варианти облекла. Таблици с обмерни данни на изделията и връзката им с градирането.

Оптимизиране на точността на прилягане. Влияние на различните материали върху конструкцията. Конструирането и градирането в критичен спор с точността на прилягане. Влияние на правилата за градиране върху точността на прилягане на облеклото. Допълнително ще получите конкретна програма за разпределение на темите от двата модула по дни и часове. В събота и неделя не се предвиждат занимания на курсистите.

Изпращайте вашите попълнени заявки за участие по факс на: (02) 965 2900 или по имейл на: [email protected] до 27 април 2015г. (понеделник).

Заявката можете да изтеглите ТУК...

  • Цена за участие в един модул: 200 лв. (с вкл. ДДС) /за човек
  • Пакетна цена за участие в двата модула: 300 лв. (с вкл. ДДС) /за човек
  • Забележка: настоящи студенти ползват 50 % отстъпка от пакетната цена за участие
  • Начин на плащане: по банков път до 18 май 2015 г.

Банкови кординати: “ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ –СОФИЯ–ТЕХНОЛОГИИ“ ЕOОД
Юробанк И Еф Джи България АД
гр. София, бул. „Климент Охридски” №8
IBAN: BG89BPBI79401046139702
BIC: BPBIBGSF

С медийната подкрепа на ПРЕДПРИЕМАЧ