Предстоящо в НДК: "Артисти подкрепят артисти"


На 25 февруари от 19.00 в зала 1 на НДК ще се състои концерт под мотото "Артисти подкрепят артисти", организиран от НДК и ансамбъл “Българе” за подпомагане завършването на новия спектакъл на ансамбъла - "Осмото чудо". В събитието ще вземат участие НФА "Българе", Албена Вескова, Веселин Маринов, Тони Димитрова, Влади Въргала, триото български тенори "Уникалните гласове", трио "Сопрано", квартет "Интро", рок група "Рока Рола", Цветелина, Димитър Туджаров-Шкумбата, Звезделин Минков и Крум Крумов, дуото Крис и Велин и други приятели на ансамъла. За първи път пред публика ще бъдат показани и фрагменти от проекта "Осмото чудо".

Билетите за благотворителния концерт на 25 февруари в зала 1 на НДК са с цена от 20 до 50 лева и могат да бъдат закупени от Билетния център в НДК и в мрежата на Ticketportal.bg. Спектакълът "Осмото чудо" е четвъртият мащабен проект в програмата на ансамбъл “Българе” и ще представи богатството на българския фолклор в неговото многообразие и историческо наследство. Сценарист, режисьор и хореограф на постановката е Христо Димитров, а целия екип работи по него от две години насам.

За повече от 12 години от съществуването си ансамбъл “Българе” е изнесъл над 1500 концерта у нас и в чужбина. Спектакълът “Осмото чудо” ще бъде първата нова продукция на състава за последните осем годни, а премиерата му се очаква по-късно тази година.

Повече на http://ndk.bg/program