Агенцията по заетостта подписа договор за сътрудничество с УНСС


Инициативата е част от активната кампания, която АЗ провежда сред младежите от началото на годината

Рамков договор за сътрудничество подписаха изпълнителният директор на Агенцията по заетостта (АЗ) д-р Асен Ангелов и ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. Стати Статев, съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Инициативата е част от активната кампания, която АЗ провежда сред младежите от началото на годината. Целта е те да бъдат информирани за възможностите за стаж, допълнителна квалификация, обучение и заетост, както и да получават качествено консултиране, професионално ориентиране, мотивиране и посредничество в бюрата по труда в цялата страна.

Д-р Ангелов и проф. Статев се споразумяха да провеждат съвместни форуми, които да са от полза за студентите на УНСС. Очаква се през следващата година те да имат възможността да се възползват от платени стажове, насочени приоритетно към младежи. Предстои организирането на трудови борси, срещи с работодатели, информационни дни и др.

АЗ участва и в организирания от Техническия университет форум „Дни на кариерата” – на 21 и 22 октомври в София и на 23 октомври в Пловдив. Студентите имаха възможността да получат професионална консултация от служители на агенцията на два щанда – за работа в България и за работа в чужбина. От филиала на АЗ „Студентски труд” представиха над 700 свободни позиции, подходящи за учащи. По покана на EURES екипа на АЗ на щанда присъстваха и представители на Централата за международно и специализирано посредничество към Федералната агенция по труда на Германия (ZAV).