Спира приемът на проекти за купуване на кошери

Спира приемът на проекти за купуване на кошери

0 коментара

Крайният срок за подаване на заявки за плащане по Националната програма по пчеларство, изтича на 31 август 2011 г. Със заповед на изпълнителния директор на Разплащателната агенция

Румен Порожанов се прекратява и кандидатстването за подпомагане на пчеларските организации по Националната програма за пчеларство (2011-2013). Мерките се затварят поради договаряне на финансовия ресурс, с който разполагат.

Бюджетът по пчеларската програма за тази година е в размер на 6 553 588 лева. Предвид ангажираните средства, договорени с ДФ „Земеделие”, очакваната усвояемост е около 96 %. Пчеларският бранш е в подем през последните години, сочат данните от повишения интерес към пчеларската програма. Към 5 август 2011 г. в Разплащателната агенция са постъпили близо 262 от очакваните 1 415 заявления за плащане по Национална програма по пчеларство.

Напомняме на бенефициентите, които имат договорени инвестиционни дейности по Националната програма по пчеларство, че крайният срок за подаване на заявки за плащане изтича на 31 август 2011г. За по-експедитивната обработка на документите и своевременното възстановяване на извършените разходи, съветваме кандидатите да не чакат крайния срок за отчитане на извършените дейности. Най-често срещаните грешки при подаване на документи за плащане са представяне на поправени или неправилно анулирани фактури, некоректна или липсваща маркировка на кошерите в пчелина, закупуване на части от кошери, различни от посочените в програмата, както и несъобразяване на датите на разходооправдателните документи с датата на договора между кандидата и Разплащателната агенция.