Актуални проекти по Програмата за развитие на селските райони


По мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери”, предстои второ плащане в размер на левовата равностойност на 2500 евро за всяка цяла икономическа единица увеличение спрямо първоначалното състояние на земеделското стопанство. Уважаеми бенефициенти информираме Ви, че във връзка с чл. 6, ал. 2 от Наредба № 9/03.04.2008 г. за реда и условията за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери”, предстои второ плащане в размер на левовата равностойност на 2500 евро за всяка цяла икономическа единица увеличение спрямо първоначалното състояние на земеделското стопанство.

Сумата ще се предоставя след проверка за изпълнение на бизнес плана на младия фермер – след края на третата или четвъртата година или в края на петата година от датата на сключване на договора за отпускане на финансова помощ.

При кандидатстване за второ плащане ползвателят на помощта подава заявка за плащане по образец в съответната регионална разплащателна агенция (РРА) и прилага необходимите документи.

Срокът за подаване на заявката за второ плащане е един месец от датата на проверка на бизнес плана след края на третата или четвъртата година от сключване на договора за подпомагане. В случаите, когато младият фермер е заложил проверка по изпълнение на бизнес плана в края на петата година от сключване на договора за подпомагане, заявката за второ плащане се подава в рамките на един месец преди изтичане на крайния срок.

Повече информация на сайта на ИАНМСП www.sme.government.bg