Представяне на европейски проект


Представяне на европейски проект по Програма за трансгранично сътрудничество България-Сърбия.

В БТПП се проведе мултимедийно представяне на общ проект България-Сърбия. Проектът CONNECTION - Centre for Exchange of Information on Cross-border Economic Cooperation има за цел изграждането на Център за обмен на информация за икономическо сътрудничество между България и Сърбия, за създаване на възможности за нови стопански дейности, създаване на малки смесени предприятия за реализиране на съвместни проекти, привличане на инвеститори, създаване на уеб сайт на 3 езика- английски, сръбски и български. Проектът ще обезпечи финансиране на реконструирането на специална сграда за целите на Центъра за икономическо сътрудничество във Владичин хан.

Партньори по проекта са Центърът за развитие на окръзите Пчиня и Ябланица /Сърбия/, община Владичин Хан /Сърбия/ и БТПП.Пресконференцията се проведе интерактивно, заради лошото време, участниците по Проекта от сръбска страна не можаха да пристигнат в София. В представянето участие взеха Васил Тодоров, главен секретар на БТПП и Габриела Димитрова, ръководител на Проекта от българска страна, която запозна присъстващите журналисти с ангажиментите на БТПП в рамките на проекта.

Чрез възможностите на Мрежата, участниците в пресконференцията журналисти, зададоха своите въпроси на Биляна Станкович, директор на Центъра за развитие на областите Ябланица и Пчиня, която е и ръководител на Проекта.

Проектът трябва да приключи през февруари 2013 г.

Повече информация на сайта на БТПП.