Брой 11 2019

1818_1.jpg

БТПП насърчава младежко предприемачество в агроиндустрията

В периода 2017-2019 г. Българската търговско-промишлена палата работи по проект АГРОИННОЕКО, финансиран по програмата за транснационално сътрудничество „Балкани – Средиземноморие”. Проектът има за цел да насърчи развитието на младежкото иновативно предприемачество в сектора на агроиндустрията и да засили сътрудничеството между предприемачите от региона на Балканите и Средиземно море.

0 коментара

БСК не подкрепя предложението за болничните

Българската стопанска камара не подкрепя предложението да не се изплаща обезщетение за първия ден от отпуска за временна нетрудоспособност, се казва в съобщение до медиите на пресцентъра на Камарата.

0 коментара

Съобщение на Прес центъра на БТПП

В Обръщение към медиите, председателят на Българската търговско промишлена палата (БТПП), Цветан Симеонов изразява в Работно становище, позицията на Палатата и на останалите работодателски организации по повод решението на управляващата коалиция- да не се заплаща от никого първият ден от болничните.

0 коментара

Проведе се 17-ото издание на Европейския ден на предприемача

Ежегодният форум за насърчаване на предприемачеството в България се проведе в залата на Дома на Европа - Представителство на Европейската комисия в София.

Фокусът на събитието по традиция бе върху състоянието на младежкото предприемачество в България, възможностите за финансиране и менторските програми, осигуряващи допълнителни знания на предприемачите, представянето на предприемачи с успешни проекти...

0 коментара

БТПП представи проучването за бизнес климата „Европейско икономическо проучване 2020”

Изследването се извършва вече 27 години от Европалати. Тази година в мащабното бизнес проучване (European Economic survey EES) участват 53 хиляди фирми от 28 държави в Европа. За България това е 21-во поредно проучване, проведено сред 555 компании, членовете на БТПП.

Резултатите от проучването показват, че нивото на оптимизъм у нас леко се увеличава за 2020-та, спрямо 2019 година.

0 коментара

АИКБ - с амбициозната цел да намали дела на недекларираната заетост

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) сега си поставя амбициозната цел да намали дела на недекларираната заетост, която, по данни на НАП, нанася вреди в размер на над 400 млн. лв. годишно на бюджета.

0 коментара