Брой 11 2017

Липсата на квалифицирани кадри е проблем не само за българския бизнес

Това стана ясно от представеното в БТПП мащабно бизнес проучване в Европа (European Economic survey – EES 2018), в което участват над 50 хиляди фирми от 23 държави. В рамките на проучването, БТПП проведе Анкета сред 602 фирми от България.

0 коментара

Международни хранителни изложения в Интер Експо Център

От 8 до 11 ноември, в Интер Експо Център, се събират на едно място хранително-вкусовия бранш и хорека сектора. Повече от 450 фирми представят многобройни продукти и разнообразни иновации от най-високо ниво на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. Над 150 са нови изложители и 80 чуждестранни участници. Общата площ на най-голямото бизнес събитие в София е 16 000 кв. м.

0 коментара

Стартира нова мярка за насърчаване мобилността на безработните лица

В бюрата по труда в страната започват приема на заявления за получаване на средства за покриване на разходи за наем, такса за ясла/детска градина и интернет услуги.

Тази възможност е за безработни, които са насочени към работно място и сменят адреса си, за да работят на повече от 50 км от дома си. Средствата се отпускат най-много за 12 месеца, като размерът им за тази година е до 200 лв. месечно.

0 коментара

Втора експертна дискусия Energy Managers’ Forum, организира списание „Ютилитис“

Пазарният сегмент “в рамките на деня” ще стартира през януари 2018 г. Подготвят се промени в Закона за енергетиката, които ще задължат всички лицензирани производители на електрическа енергия, които не получават преференциални цени, да продават цялото си производство извън квотата си за регулирания пазар, на енергийната борса.

0 коментара