Брой 7 2016

Първа копка на третия завод за кабелни инсталации за автомобили на „Язаки“ у нас

Инвестицията е в размер на 50 млн. евро и ще бъде реализирана в Община Димитровград. Очаква се новата производствена локация да разкрие над 3000 работни места.

0 коментара

СТИВ Италия с бронзова статуетка „ХЕРМЕС” за 2015

На тържествена церемония в БТПП бяха отличени най-активните служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2015 година. Голямата награда - бронзова статуетка "ХЕРМЕС" и Грамота, получи Надежда Иванова от Службата по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ в Рим, Италия.

0 коментара

Кофас: в България фалират все по-малко фирми, в региона също

Милена Виденова, управител на Кофас за България

В доклада си за несъстоятелността за 2015 г. за страните от Централна и Източна Европа, Кофас отчита благоприятни икономически тенденции, които се отразяват на спада на фалитите в региона

0 коментара

Последици от обявен за нищожен акт за дерегистрация по ЗДДС

Лиляна Панева- данъчен консултант

При дерегистрация по ЗДДС на данъчно задължено лице, извършена по инициатива на данъчната администрация, възникват обстоятелства, които поставят въпрос относно приложението на чл.180 от административно наказателните разпоредби на закона. Пример за такива обстоятелства представлява следният казус:

0 коментара

Среща в Евроклуба към БТПП по случай смяната на ротационното председателство на Съвета на ЕС

Над 100 представители на държавната администрация, посланици, търговски представители на страните-членки, представители на бизнеса и медиите се запознаха с постигнатите резултати по време на председателството на Съвета на ЕС от Кралство Нидерландия, както и с амбициозните приоритети на Словашкото председателство.

0 коментара

Обсъдиха отпадането на ДДС върху дарените храни

"Министерство на земеделието и храните подкрепя идеята за отпадане на ДДС върху дарените храни, защото това ще мотивира производителите да даряват храни, вместо да ги унищожават", заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на среща с омбудсмана на Република България Мая Манолова, изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев и представители на хранителния бранш.

0 коментара
1521.jpg

Борбата със сивата икономика бе предмет на дискусия, събрание и официална церемония

Проведоха се: Международна кръгла маса „Икономика на светло“, на която България сподели своя опит в ограничаване на Сивата икономика ; 8-то Общо събрание на Международния координационен съвет на организациите на работодателите (МКСОР), което прие Деклаеация в тази посока. Връчиха наградите „Икономика на светло“ за 2016 г. Всички тези събития иницира и организира Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

0 коментара