Брой 9 2013

За седми пореден месец намаляват регистрираните безработни в бюрата по труда

С 58 730 души са намалели безработните от началото на годината, показват данните на Агенцията по заетостта (АЗ) за първите осем месеца на 2014 г. През август равнището на безработицата е 10,4%. Спрямо юли 2014 г. то е по-ниско с 0.2 процентни пункта. В сравнение с август 2013 г. равнището също намалява - с 0.3 процентни пункта.

0 коментара

Започва първият етап от изграждането на нова енергийна схема в столицата

„Целта е да гарантираме по-голяма сигурност на доставките за нашите клиенти, сред които са важни държавни и обществени институции – Народно събрание, Президентство, министерства, агенции, здравни заведения. Надяваме се нашите клиенти да проявят разбиране и търпение за временните неудобства, които биха могли да се появят”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

0 коментара

БСК набира фирми, които ще подкрепи в намиране на чуждестранни партньори

БСК ще консултира българската фирма при изготвянето на външнотърговския договор. Двама експерти от фирмата ще участват в специализиран тренинг по интернационализация на дейността, който ще се проведе в БСК. Сформираният екип ще направи задълбочено проучване на обема на целевия пазар за дефинираните продукти, пазарния достъп и функциониране на веригата на доставки. Екипът идентифицира потенциални купувачи и осъществява първоначална комуникация с тях.
0 коментара
b_lgaro_irlandska_rabotna_srescha_posvetena_na_profesionalizaciyata_v_sferata_na_neformalnoto_obrazovanie_medium200x200.jpg

Българо-ирландска работна среща в Софийски университет обсъди подготовката на специалисти за неформалното образование

В срещата участваха представители на Софийския и Тракийския университет, Министерството на младежта и спорта, множество граждански и бизнес организации. Организатор на събитието е Центърът за интердисциплинарни изследвания и иновации в неформалното образование (ЦИИНО), към СУ „Св.Климент Охридски”.

Нови възможности за фермери и малки населени места с европейски пари

Нови възможности за фермери и малки населени места с европейски пари от Програмата за развитие на селските райони. Фонд "Земеделие" одобри проекти по две от мерките за близо 21 млн. лева.

0 коментара

Българин спечели международното състезание по мрежи International NetRiders 2013

Стефан Николов е възпитаник на Сиско академията на БСК

Българинът Стефан Николов е големият победител на международното състезание по мрежи International NetRiders 2013. Стефан спечели едноседмично посещение в САЩ в централата на Сиско в Силициевата долина. Тази привилегия ще имат освен него и още 18 други победители от състезанията по света.

0 коментара

Учреди се Българо-сръбска търговско-промишлена камара

Новата бизнес структура е резултат на проект, финансиран по линия на ЕС, чрез Програмата за транс гранично сътрудничество по ИПП България – Сърбия. С бизнес среща в София, Български икономически форум отбеляза учредяването на Българо-сръбска търговско-промишлена камара.

0 коментара