39-то издание „Ваканция и СПА ЕКСПО 2023“


39-то издание на Международното туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА открива сезона на туристическите събития в България за 2023-та.

Над 250 изложители от 15 държави събира най-престижният туристически форум у нас. Той се организира от Прим Експо, под егидата на Министерство на туризма на Република България и в партньорство с Urbo Studio в Интер Ехпо Център София.

Министърът на туризма д-р Илин Димитров откри 39-то издание на най-голямото и престижно изложение в сферата на туризма у нас с думите „

„За тези 39 години се смениха два строя, България излезе от социалистическия блок, влезе в НАТО, стана член на ЕС, деноминираха се парите ни, преживяхме кризи, преживяхме COVID-19, случиха се ред световни катаклизми… И през цялото това време си остана едно сигурно нещо – и то е, че ще има Ваканция и СПА.“

Той посочи, че това изложение е ключово за туризма и открои поставените тази година акценти в съпътстващата форума програма - качеството на обслужването и кадрите в туризма. 

“Проблемът с липсата на кадри, с привличането, обучението и задържането на работниците в туризма е сред най-сериозните пред сектора. Необходимо е да възстановим доверието в сектор туризъм, за да привлечем отново кадрите. Това заяви министър Илин Димитров по време на дискусия „1001 причини да работиш в туризма или как да възстановим доверието в туристическия сектор като място за професионална реализация“, организирана от Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) по време на изложението Ваканция и СПА ЕКСПО 2023.

За тържественото откриване на престижното международно изложение на поканата на Министерството на туризма положително откликнаха досегашните заемащи длъжността министри. Министър Димитров благодари на предшествениците си и подчерта, че с присъствието си те подкрепят важното послание, че туризмът е процес, който не трябва да се прекъсва и да се политизира. 

Специален поздрав към гостите и участниците поднесоха танцьорите от ансамбъл „Малинарка“ и фолклорен клуб „Танцувай за здраве“ от гр. Берковица. 

  • Изложението е от 15 до 17 февруари:
  • Четвъртък, 16.02.2023: 10:00 – 18:30
  • Петък, 17.02.2023: 10:00 – 17:00

ВХОД СВОБОДЕН

Повече информация и снимки - на сайта на министерството на туризма https://www.tourism.government.bg