Определиха носителите на наградите „Дигитални новатори в образованието за 2021 г.

Определиха носителите на наградите „Дигитални новатори в образованието за 2021 г.

0 коментара

Имената на отличените учители ще бъдат оповестени на официална церемония в ТехноМеджикЛенд

12 български учители ще бъдат отличени в конкурса, организиран от БАИТ като дигитални новатори в образованието за 2021 г. и ще получат своите награди на официална церемония.

На заседание на журито, което включва членовете на Управителния и Контролния съвет на БАИТ, бяха определени учителите, които се класират от първо до трето място в категориите на конкурса „Дигитални новатори в образованието“.

Имената на отличените ще бъдат оповестени на официална церемония в ТехноМеджикЛенд (в Тех Парк София), на 29.06.2021 г. от 13.00 ч. Предвид епидемиологичната обстановка в страната, ще бъдат поканени единствено отличените учители, спонсорите на конкурса, които ще връчат наградите и представители на медиите.

Общият брой кандидатури, които бяха подадени тази година е 85. Най-много учители кандидатстваха в категорията Интерактивност при преподаването – 43-ма. За категориите Технологични иновации – 11, Най-добра учебна програма с използване на информационни технологии – 10, Мултиплициране на иновативните учебни решения - 21.

По традиция от миналата година учителите, заявили своето желание за участие са от всички населени места в България, а не само от столицата и от големите областни градове. Тази година бяха подадени и две кандидатури на български учители от Италия и Испания.

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории ще бъдат наградени с парична награда от 1200 лв., осигурени от ТехноЛогика ЕАД, Дейта плюс ООД, ВиЕмУеър България ЕООД, Майкрософт България ЕООД, продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, ваучер за курс „Запознаване със системи за управление ресурсите на предприятието (ERP)“ от ERP Academy, безплатни лицензи за B2C продукта Acronis True Image 2021, предоставен от Акронис България ЕООД.

На класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка от четирите категории ще бъдат връчени различни предметни награди

С пълния текст на прессъобщението можете да се запознаете тук .http://www.bait.bg/novini/zhurito-na-konkursa-201edigitalni-novatori-v-…

Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Министъра на образованието и науката.