Лидл България с поредна заявка за отговорен бизнес


Компанията е официален партньор на националния отбор по волейбол за 2021

За четвърта година Лидл България подкрепя Българската федерация по волейбол. Като официален спонсор на националния отбор, компанията подпомага неговото развитието и популяризирането на волейбола. „Грижим се за свежите попълнения в отбора“ е мотото на партньорството за тази година’

Партньорството бе представено по време на пресконференция, с участието на Любо Ганев, президент на Българската федерация по волейбол (БФВ), Давид Давидов, вицепрезидент на БФВ, Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България и Елица Василева, капитан на женския национален отбор по волейбол на България и бе отбелязано със специална волейболна демонстрация с участието на Елица Василева и нейните съотборнички Емилия Димитрова и Жана Тодорова, както и състезатели от младежките отбори на България. 

Само след няколко дни в Русе предстои финал за Golden League за женския ни национален отбор по волейбол, а в средата на август очакваме тяхното блестящо представяне на Европейското първенство за жени, като тази година Пловдив е един от градовете домакини заедно със Задар (Хърватия), Белград (Сърбия) и Клуж-Напока (Румъния). Септември месец столицата ни ще бъде домакин на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 години.

 

/1975_02.jpeg

 

„За нас е привилегия и чест да бъдем партньор на българския волейбол и да имаме възможността да допринасяме за техните успехи и победи, които радват и с които се гордеят всички българи. Това е наш дългосрочен ангажимент, защото вярваме, че спортът и активният живот са важни елементи от качествения и пълноценен живот на всеки човек – нещо, за което се стремим да допринасяме като компания, особено през последните четири години. Тази година мотото на партньорството ни, около което се обединихме с Българската федерация по волейбол, е „Грижим се за свежите попълнения в отбора“. За отбора свежите попълнения са младите спортисти, а за нас, разбира се, свежите попълнения са и нашите висококачествени продукти, които всеки шампион заслужава“, заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Лично за мен развитието на волейбола в България е кауза с огромно значение. Важно е да превърнем всеки мач в събитие и партньорите ни да са горди, че продуктите им се свързват именно с волейбола. Благодаря на Lidl за коректността и най-вече за дългосрочната подкрепа през изминалите години. Разкриването на заложбите на бъдещите ни спортни звезди и постигането на световни успехи до голяма степен се дължи и на неизменната подкрепа на партньори като търговската верига. Очакват ни много успехи и поводи да се гордеем с нашите спортисти и се радвам, че благодарение на Lidl това може да стане реалност и да мотивираме още повече млади хора да припознаят спорта като градивен елемент от техния живот“, каза Любо Ганев, президент на БФВ.