АИКБ стартира номинациите за наградите „Икономика на светло”

АИКБ стартира номинациите за наградите „Икономика на светло”

0 коментара

Номинации се приемат за институции, личности и организации за работата им през 2020 г. Срокът за изпращане на номинации е до 14 май 2021 г.

Целта на конкурса е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика, да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика, да повиши обществената нетърпимост към неформалната икономика.

Призът „Икономика на светло“ за 2020 г. се присъжда в три категории:

• За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата.

Присъжда се на държавна/общинска администрация или на нейни представители за предлагането/въвеждането на нормативен акт или административна практика, които водят до ефективно ограничаване на сивия сектор и подобряване на бизнес средата.

• За личност или организация, допринесли за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция.

Присъжда се на личност, НПО, научна организация, компания, която има задълбочени изследвания по темата, постоянни и активни медийни изяви, или е генерирала предложения за промени в законови актове и/или административни практики и т.н.

• За журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформалната икономика.

Присъжда се на журналист или медия за принос в актуалното и многостранно отразяване на проблемите и постиженията, свързани с дейностите по ограничаване и превенция на неформалната икономика, в насърчаване и промотиране на светлия бизнес и формиране на обществена нетърпимост към сивия сектор.

Номинации можете да направите, като попълните Форуляра (Тук), или като директно изпращате предложения в Национален център „Икономика на светло“ (1527 София, ул. „Тракия“ № 15; електронна поща: [email protected]).

Повече на https://bica-bg.org