Повишена е заетостта в зимните курорти

Повишена е заетостта в зимните курорти

0 коментара

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която бе на инспекция в Боровец и региона.

„Зимните курорти са предпочитана дестинация за българите през почивните дни. Много семейства и деца избират да пътуват към планините и да практикуват ски спортове. И аз днес лично се уверих както в интереса на туристите, така и в спазването на противоепидемичните мерки на съоръженията”. Тя коментира още, че е доказан положителният ефект и безопасността на зимните спортове

И припомни, че подготовката за зимните месеци започна още през лятото, като бяха проведени редица срещи с представителите на бизнеса.

През идващата седмица се очаква повишен интерес и ръст на резервациите, което се потвърждава от данните на всички зимни курорти - Боровец, Банско, Пампорово и Витоша, информира министър Николова. По думите й причината е междусрочната ваканция на децата, която родителите често използват като възможност да слеят няколко дни заедно с почивните, за да изкарат повече време сред природата на чист въздух. В допълнение ръководства на курортите посочват, че положителен ефект оказва и падналото количество сняг в последните дни, което подобрява и разширява възможностите за практикуване на различни видове зимни спортове, уточни още вицепремиерът.

Във връзка с повишения интерес към планините, Министерството на туризма призовава туристите да карат само в маркираните трасета, за да се избегнат нежелани инциденти.

По време на обиколката си в региона вицепремиерът Марияна Николова провери и места за настаняване и СПА центрове за спазване на противоепидемичните мерки. В село Белчин министърът установи, че в района има много гости и заетостта на спа комплексите е добра. Тя лично се убеди и в стриктното спазване на правилата за работа, гарантиращи сигурност и безопасност на посетителите.

Повече на https://www.tourism.government.bg