БТПП настоява за сформирането на Икономически щаб


В информация, изпратена от Пресцентъра на БТПП до медиите се казва, че  на 10 април БТПП е изпратила пакет с деветнадесет мерки на вниманието на парламентарните комисии и Изпълнителната власт - за подобряване на икономическия климат, във връзка с негативното влияние на КОВИД-19. Към настоящия момент някои от тях са взети под внимание от Правителството.

В последните дни в Палатата пристигнаха позиции от регионални структури, браншови организации, членове на БТПП, от партньорски организации, които са основание БТПП да изпрати Допълнителни предложения до Изпълнителната власт. БТПП счита, че е необходимо да се предприемат още комплексни мерки, които да обхванат още по-широк кръг от компании и хора, във връзка с това предлага и сформирането на Икономически щаб.

В Прес съобщението се казва още, че БТПП остава на разположение със своите експерти и е готова да подпомогне администрацията в реализирането на мерки, които да благоприятстват бизнеса и гражданите.

В тази посока беше и  Великденското Обръщение на председателят на Палатата Цветан Симеонов, който  каза: „БТПП, като работодателска организация, си дава сметка, че финансите на страната ни трябва да се управляват много внимателно и не е екстремна в своите искания към бюджета. Но във времена, когато всички правителства съдействат за ограничаване на щетите за икономиката, очаква се и българското правителсто да предприеме адекватни политики и законодателни промени,  да омекоти огромния натиск върху бизнеса, работните места и поминъка. Естествено, логично стои въпросът с какво бизнесът, на свой ред,  подкрепя изпълнителната власт. И тук бих искал да изкажа благодарност на нашите фирми–членове, които разработиха и формулираха конкретни предложения за справяне със ситуацията. Те бяха анализирани и допълнени с добри практики на наши европейски и международни партньори. Като резултат подготвихме набор от мерки, които предложихме на парламентарните комисии и Изпълнителната власт. Признателност и към фирмите, които предоставиха безвъзмездна помощ от своето производство, поеха социален патронаж или подпомогнаха с ресурс Националния оперативен щаб’, .

Допълнителните предложения вижте ТУК...

Повече за действията на Палатата на http://www.bcci.bg