Evrotrust е победител в Elevator Lab България 2018


Компанията получава парична награда в размер на 5 хиляди евро, както и право за участие директно в полуфинала на Глобалната програма, в рамките на най-големия финтех акселератор в Централна и Източна Европа, създаден от Райфайзен Банк Интернешънъл, където ще се конкурира с иновативни проекти от цял свят. Полуфиналната фаза ще се проведе под формата на видео интервюта в началото на септември. Ако се нареди сред отличените в Elevator Lab 2018, иновацията на Evrotrust може да стане достъпна за над 16.6 млн. клиенти на Групата Райфайзен.

Evrotrust. спечели с проект за биометричо оторизиране на трети страни пред банката, в конкуренция с иновативни идеи на още четири финалиста - Log Sentinel, Risk Labs, Scale Focus и My Cloud Quant. „Тази година регистрирахме двойно по-голям интерес към българското предизвикателство на програмата – над 30 компании заявиха участие, а 16 от тях кандидатстваха със своите финтех иновативни идеи. Изборът на журито се спря на проекта, който има най-голям потенциал да достигне до финала на глобалното състезание и да бъде внедрен в работата на банките от Групата Райфайзен“, каза Даниел Алексиев, началник отдел Дигитално банкиране и иновации в Райфайзенбанк и ръководител на проекта Elevator Lab България 2018.

„Благодарни сме на екипа на Райфайзенбнак и експертите от журито, за менторската подкрепа и насоки по време на програмата. Нашата стартъп идея може да бъде реализирана само с подкрепата на утвърдена компания като Райфайзен“ – заяви Константин Безуханов от Evrotrust.

Наред с победителя в регионалното състезание, който ще представи България на международната сцена, Райфайзенбанк България отличи и проекта на Log Sentinel - за надеждно съхраняване на системни логове в блокчейн. Иновацията е впечатлила членовете на журито от Управителния съвет на банката, които виждат потенциал за съвместно сътрудничество с компанията на местно ниво в България.

Повече за глобалната програма: www.elevator-lab.com
Българското предизвикателство: www.elevator-lab.com/bg