47-ТО ИЗДАНИЕ НА „СТРОЙКО” ЗАПОЧНА В НДК

47-ТО ИЗДАНИЕ НА „СТРОЙКО” ЗАПОЧНА В НДК

0 коментара

Най-голямото Специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане - СТРОЙКО 2000, провеждано в България от 1993 година, започна в Националния дворец на културата (НДК). Събитието ще продължи до 9 октомври.

47-то издание на изложението откриха Николай Нанков, зам. министър на регионалното развитие и благоустройството, Дончо Барбалов, зам.-кмет по направление „Финанси и стопанска дейност” към СО, Ева Гочева – един от организаторите на събитието, Людмил Веселинов, член на Борда на директорите на НДК.

В изложението участват стотици български и чужди фирми, които представят своите най–нови и атрактивни продукти и услуги, български и вносни стоки. Изложението е насочено, както към потенциални бизнес партньори, инвеститори и специалисти, така и към крайните потребители. Предлаганите стоки, продукти и услуги обхващат целия спектър в бранша – от проучване, проектиране и инвестиране, през грубия строеж, довършителните дейности и обзавеждането, до най-дребни детайли от интериора, екстериора и ландшафта. В общи линии цялото разнообразие от изложени стоки може да се раздели на две големи групи – предмети за крайна употреба и такива, които се влагат в процеса на строителството. Показват се нови продукти и технологии, както и много екологични и енергоспестяващи решения за строителството.

По време на изложението, на Мраморно фоайе ще бъде разположен щанд на АНТИЧНИЯ КЕРАМИЧЕН ЦЕНТЪР КРАЙ ПАВЛИКЕНИ, където посетителите ще могат да се запознаят с този музей на керамичното производство през римската епоха.

Професионалната грънчарка Анна Спасова, с облекло като на римски майстор-керамик, ще провежда демонстрации на грънчарско колело, а в последните два дни, 8 и 9 октомври (събота и неделя) - и практически занимания с всички желащи. Входът за изложението е свободен, работното време е от 10.00 до 19.00 часа.