Стартира националният кръг на състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ" в направление "Икономика"

Стартира националният кръг на състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ" в направление "Икономика"

0 коментара

ЧЕЗ ще определи победителя сред първите три проекта, събрали най-много гласове в онлайн гласуването на stipendiant.com. С бизнес проекти в онлайн гласуването се състезават дванадесетокласниците Анелия Атанасова от ПГИ „Иван Илиев“ гр. Благоевград, Димитър Стойков от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Видин, Аделина Раденкова от ПТГ „Никола Й. Вапцаров“ гр. Самоков, Димо Попов от НФСГ гр. София и Фатиме Хъйрола от ПГМ „Петко Рачов Славейков“ гр. Якоруда.

Съгласно регламента на конкурса, победителите от всяка една гимназия от училищния кръг, приключил на 19.02.2016 г., продължават надпреварата в националния кръг. Класираните бизнес проекти на тема „Как промених моята улица“ вече са публикувани в секция „Гласуване“ на сайта на състезанието stipendiant.com. Трите проекта, събрали най-много гласове, ще се борят за първите три места на 25.03.2016 г. пред комисия на ЧЕЗ.

За четвърта, поредна година ЧЕЗ ще предостави стипендии на най-талантливите ученици от гимназии с технически и икономически профил. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда под патронажа на г-н Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България и е включен в Националния календар на ученическите състезания на Министерството на образованието и науката. Всички участници във финалния кръг могат да участват в стажантските програми на ЧЕЗ. Победителите в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ получават правото да кандидатстват с оценката от състезанието във висши учебни заведения.

Учениците и преподавателите могат да се регистрират и да намерят актуална информация за конкурса на страницата на състезанието - stipendiant.com. Активна остава и фейсбук страницата на състезанието.