Приключи първият кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

Приключи първият кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

0 коментара

В него се включиха ученици от 14 професионални гимназии на територията на Западна България. Близо 100 ученици решаваха тест с 45 въпроса от направление „Електроенергетика“ - специалности „Електроенергетика“,„Електрообзавеждане на производството“, “Електрически инсталации” и „Електрически машини и апарати“. Участниците са от София, Благоевград, Якоруда, Мездра, Дупница, Кюстендил, Троян, Кнежа, Плевен, Елин Пелин и Самоков.

Резултатите от онлайн теста ще станат известни на 16.12.2015 г., сряда, и ще бъдат публикувани на уебсайта на програмата stipendiant.com. Класиралите се на първите две места ученици от всяко училище сформират екипа, който ще се състезава на регионалния кръг през месец февруари. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда за четвърта поредна година. В рамките на инициативата ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас от технически и икономически гимназии. Състезанието по електроенергетика и икономика се реализира под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2015–2016 година на Министерството на образованието и науката.

Конкурсът ще приключи през март 2016 г., когато на тържествена церемония ще станат известни и имената на победителите. Класираните на първо, второ и трето място в националния кръг от двете направления на състезанието ще получат стипендии за втория срок на обучение.

Повече информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com.