Млади българи разработиха мобилно приложение за футболни фенове

Млади българи разработиха мобилно приложение за футболни фенове

Безплатно мобилно приложение Fanzpic– iOS, разработено от български екип, се появи в онлайн магазина App Store на Apple. С помощта на апликацията, футболните фенове могат да споделят уникални моменти с общността на любимия си отбор.

Много ни допадна начина по който талантливите младежи представиха изобретението си пред нашия екип. Затова ги представяме на вашето внимание. „Fanzpic е приложение, направено от луди футболни фенове за луди футболни фенове”, каза един от създателите му Иво Кънев. „Стартирахме Fanzpic с идеята да създадем място за истинските футболни фенове от цял свят, без да включваме статистики, резултати и т.н. Искаме феновете да споделят емоциите си, независимо от развоя на мача на любимия им отбор. По този начин много различни фенове от цял свят ще се обединяват около любовта към любимия отбор. Не всички могат да бъдат на стадиона, но всички могат да покажат как и откъде подкрепят отбора си.

На този етап единствената ни цел е все повече и повече фенове да започнат за използват Fanzpic. Не се стремим към бързо монетизиране и смятаме, че най-важното е да създадеш продукт, който потребителите харесват и използват. Ако стартираш с мисълта за бързи приходи, вероятността от провал е доста голяма“, смята младият предприемач. Приложението позволява на феновете да подкрепят отбора си по всяко време и от всяко място със снимки и видеа. При регистрация, потребителят избира държава и любим отбор, като в момента са достъпни 5 европейски първенства – Англия, Германия, Испания, Италия и Франция. Регистрираните фенове могат да споделят и разглеждаш снимки и видеа както на своя любим клуб, така и на всички останали тимове.

Нещо повече, потребителят може да се подготви със снимки за всеки предстоящ мач. Получава известие на телефона и от този момент нататък може да качва съдържание към следващия мач. Преди, по време и след изтичане на всеки мач, феновете могат да разглеждат и коментират публикуваните снимки и видеа заедно с други фенове от цял свят.

Приложението можете да намерите на http://appsto.re/bg/0F2q5.i - достъпно за сваляне напълно безплатно за iOS устройства.

Ето визитката на екипа създал приложението - Иво, Гери и Андрей.

Иво Кънев (съосновател) стои зад идеята, UI, UX и iOS разработката за приложението. Завършил е университета в Триест (Италия) през 2007 година и през 2009 създава The Beginner Media Group, която проектира и управлява уеб и мобилни приложения. Първият им проект, Тhe Beginner, който е спрян миналата година, пречели престижна награда (3-то място) от Европейската комисия за най-добра статия през 2010. Статията е написана от Магда Калата, тогавашен главен редактор на изданието. Гери Тодорова (съосновател) е човекът, който развива продукта откъм бизнес и маркетинг. Тя е завършила университет в Испания и през последните години натрупва огромен управленски опит в света на новите технологии в голяма международна компания. Андрей е най-новият член на екипа, който има голям опит в разработката на мобилни приложения и се занимава с изграждането на backends и frontends.

Повече за проектите на The Beginner Media Group можете да видите на: www.beginnermedia.com.