Даниела Везиева връчи сертификати на 19 млади предприемача, одобрени за финансиране по проект “Техностарт”

Даниела Везиева връчи сертификати на 19 млади предприемача, одобрени за финансиране по проект “Техностарт”

0 коментара

На церемония в Министерството на икономиката, заместник-министър Даниела Везиева връчи сертификати на одобрените за финансиране кандидати от проведения Национален конкурс по проект “Техностарт”.

Проектът бе насочен към студенти, докторанти и наскоро дипломирани специалисти. Той има стимулиращ ефект за предприемчивите млади хора, които желаят да създадат иновативни стартиращи фирми. Чрез проекта, Министерството на икономиката предоставя безвъзмездна финансова помощ в размер на до 20 000 лв, на всеки одобрен бизнес план в областта на индустрията, IT услугите и научната и развойна дейност. „Обявяването на този конкурс активизира и привлече вниманието на голям брой млади хора в България, желаещи да стартират собствен бизнес“. Доказателство за това е значителният брой кандидатури, които министерството получи – 185, посочи Везиева.

Тя изтъкна огромното разнообразие от идеи на младите хора, голяма част от които са в областта на информационните технологии, проекти свързани с предлагане на пазара на нови продукти и услуги, основаващи се на ново научно знание. Зам. министърът пожела успешен старт на одобрените кандидати в техните бизнес начинания.

Повече на http://www.mi.government.bg