Започнаха МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД И ДРИНК и СИХРЕ


Международните специализирани изложби бяха открити от Явор Гечев – зам.министър на земеделието и храните на Република България. Според него подобни събития са изключително полезни за страната ни, защото на тях български и чуждестранни фирми могат да осъществят делови контакти и сделки. Зам.-министърът каза още, че сред приоритетите на ведомството е развитието на качествените стандарти в областта на хранително-вкусовата промишленост. Той допълни, че развитието на хранителния сектор е свързано с предизвикателства и правителството полага усилия за тяхното преодоляване и за насърчаване на бизнеса.

В тазгодишния форум има участници от Италия, Германия, Испания, САЩ, Турция, Великобритания, Гърция, Полша, Франция, Австрия, Южна Корея, Япония и др, Сред гостите на официалното откриване бяха Н. Пр. Марко Контичели -  посланик на Република Италия в България, Н. Пр. Гиермо Азрак -  посланик на Република Аржентина в България, депутати и председатели на браншовите обединения на изложителите.

Над 380 фирми (производители, представители, търговци) от 29 държави, сред които България, Италия, Германия, Испания, САЩ, Турция, Великобритания, Гърция, Полша, Франция, Австрия, Южна Корея, Япония и др, 24 %, са нови участници в изложенията. Тази година колективни участия имат фирми от Гърция, Италия, Унгария и Холандия. Представят се Посолствата на Аржентина и на Южна Африка. За успешни бизнес контакти съдейства и Отделът за промоция на търговията и инвестициите на Посолството на Република Полша. Предвиждат се търговски посещения от Македония и Япония.

Свои щандове аранжират Сдружението “Традиционни сурово-сушени месни продукти” и Съюзът на пивоварите в България. Активно съдействие има от страна на Италианската търговска камара в България, Унгаро-българската търговска камара, Двустранната търговска камара България – Румъния и др.

Изложителите представят разнообразни храни и напитки - месни изделия и деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски изделия, консервирани храни, вино, спиртни и други напитки. Експонирани са суровини, материали, консумативи, опаковки, нови машини, технологии, оборудване, уреди за контрол и анализ, които са определящи за високите стандарти в индустрията. Оригинални подправки, овкусители, адитиви и други добавки помагат за по-богатия асортимент и вкусовите качества на произвежданите храни.Две от изложбите имат юбилей – 20 години МЕСОМАНИЯ под мотото “20 ГОДИНИ СЪС СОБСТВЕНО ЛИЦЕ” и 20 години БУЛПЕК - единствената в България изложба за хлебопроизводство и сладкарство.

Предимствата на професионалното кухненско оборудване и иновациите, които се правят в тази област, ще бъдат представени на СИХРЕ 2013. Водещи  производители и вносители на кухненско, хотелско, барово и кетъринг оборудване ще демонстрират своите нови продукти и услуги.

Тази година международните изложби имат изключително богата програма от събития и инициативи, информация за която можете да получите на http://food-exhibitions.bg/bg

Изложбите са отворени от 6 до 8 ноември от 10.00 до 18.30 часа, на 9 ноември – от 10.00 до 16.00 часа. Посетете ги!

За посетителите на международните специализирани изложби има анкетна карта, която им дава шанс да спечелят интересни и полезни награди, предоставени от търговска верига Техномаркет