МСП от машиностроенето – с възможност за участие в международен проект

МСП от машиностроенето – с възможност за участие в международен проект

0 коментара

Въвеждащ семинар на тема „Формиране на конкурентно поведение на МСП в международна бизнес среда - чрез развитие на човешкия потенциал и партньорството” събра представители на МСП от машиностроенето с представители на института за развитие на предприемачеството и камарата на машиностроителите към БСК. Семинарът имаше за задача да представи проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Ръководителят на проекта проф.Кирил Тодоров представи партньорите по проекта - Българска асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството, Българска браншова камара-машиностроене и Northern Ireland Chember of Commers.

Анонс на проекта направиха доц. Коларов от Института за развитие на предприемачеството и инж. Келешев от БСК. Целите, които си поставя проекта е подобряване качеството на човешкия потенциал, като фактор за повишаване на производителността на труда, формиране на конкурентно поведение в интернационална среда на МСП от машиностроенето.

Проекта ще се изпълнява поетапно до октомври 2013 г и включва практически насочен курс за български фирми с разработване на предложения за проекти за вътрешно фирмено развитие на ключови служители - тази есен през октомври и ноември, посещение на група от участниците в Северна Ирландия през юли 2013 и подготовка и публикуване през октомври 2013 на Ръководство за развитие на персонала на машиностроителни МСП .

seminar_1.JPG