Брой 10 2021

2003.jpeg

АОРБ и Синдикатите с искане за конституиране на Комитет за наблюдение по Следващо поколение Европейски съюз

Национално представителните организации на работодателите и на работниците, и служителите, изпратиха писмо до министър-председателя Стефан Янев, заместник министър-председателя по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министъра на финансите Валери Белчев с искане за конституиране на Комитет за наблюдение по Следващо поколение Европейски съюз с подкомитети на Националния план за възстановяване и устойчивост и на Фонда за справедлив преход, включителн

0 коментара
2001.jpg

ББР с нова програма в подкрепа на малкия и средния бизнес, творческите индустрии и стартъпите

Българската банка за развитие стартира нова програма с подкрепата на Паневропейския гаранционен фонд, чиято цел е насърчаване на инвестициите и намаляване на негативните последици от пандемията от COVID-19. Тя е специално насочена към малкия и средния бизнес, творческите индустрии и стартиращите предприятия в производството.

0 коментара
2000_0.jpeg

Вицепремиерът Гълъб Донев се срещна с ръководители на браншови организации на автобусните, товарните и таксиметровите превозвачи.

Донев информира присъстващите , че Правителството е осигурило 15 млн. лв. за допълнителна субсидия на автобусния градски и междуградски транспорт, съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика.

0 коментара
1999.jpg

Международната конференция Произвеждай мода в Европа

Събитието ще се проведе между 13 и 15.10.2021 г. в хотел “Новотел”,, София, бул. Цариградско шосе 115.Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в партньорство с Българската Асоциация за тексти, облекло и кожи (БАТОК) оргатизира Международна конференция EUROSHORING FOR FASHION: „Произвеждай мода в Европа”.
0 коментара
1998.jpg

По инициатива на АИКБ, Националният икономически съвет (НИС) е обсъдил проекта на Националния план за възстановяване и устойчивост

Членовете на НИС са заседавали в петък. Представителите на Асоциация на организациите на българските работодатели /АОБР/, са заявили, че не съгласуват плана в този му вид и няма да приемат вариант под 900 млн. лв. за пряка подкрепа на инвестициите в предприятията., съобщиха от АИКБ.

0 коментара