Брой 12 2017

Приключи европейски проект свързан с подкрепа на жени, жертви на домашно насилие

15 партньора от 7 страни от ЕС (Италия, Испания, Великобритания, Гърция, Кипър, Швеция, България) завършиха успешно европейски проект “WE GO! Women Economic-independence & Growth Opportunity, с основна цел икономическо овластяване на жени, жертви на насилие от интимния партньор. Българският участник в проекта е Българският център на жените в технологиите ( БЦЖТ). Финална конференция по проекта се проведе в Европейския Парламент в Брюксел.

0 коментара

„Работодател на годината – 2017” на Агенцията по заетостта отличи 12 работодатели

В категорията „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар“ равностойно печелят три компании, които са осигурили заетост на безработни лица в голям териториален обхват:

0 коментара

10 години от създаването на специалност „Предприемачество“в УНСС

В тържественото връчване на дипломите на поредния випуск взеха участие представители на Администрацията, на бизнеса и общественици. Министерство на икономиката ще подпомогне млади предприемачи, като им даде възможност да кандидатстват с проекти за собствен бизнес по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. До края на декември ще бъде обявен прием на проекти за стартиращи предприятия, за който са осигурени над 67 млн.

0 коментара

С коктейл и театралното представление АИКБ отбеляза 21-вата си годишнина

Асоциацията на индустриалния капитал в България отпразнува своята 21-годишнина със своите членове и партньори с коктейл и театралното представление „Наследството“ на Театър „Искри и сезони“, който гостува на сцената на Театър ”София”.

0 коментара

БОЖИДАР ДАНЕВ БЕШЕ ИЗБРАН ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА BUSINESSEUROPE

Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев беше избран за Вицепрезидент на BusinessEurope (Конфедерация на европейския бизнес), а Бранимир Ханджиев (главен директор в БСК) - за член на Изпълнителното бюро на BusinessEurope, по време на годишната среща на Съвета на президентите на европейската бизнес организация, проведена на 30 ноември и 1 декември т.г., в Талин (Естония).

0 коментара

Анкета сред шведски инвеститори бе представена в БТПП

Резултатите са от направено от шведската страна през 2017 г. проучване „България - привлекателен пазар за шведския бизнес” сред работещите в страната над 40 шведски компании. Присъствието на фирми от Швеция на българския пазар е традиционно. За 2016 г.  двустранният стокообмен с Кралство Швеция реализира ръст с 10.2% спрямо 2015 г. и възлиза на 346,6 млн. евро. През 2016 г.  вносът и износът регистрират ръст, като износът на страната ни за Швеция се е увеличил с 19.5%, а вносът с 1.5%.

0 коментара

Фондация ГИС-Трансфер Център набира стажанти за работа по Европейски проекти

Фондация ГИС-Трансфер Център набира стажанти за работа по Европейски проекти, свързани с иновационни и бизнес услуги за малки и средни предприятия, както и с изследователски дейности. За повече информация: Цветелина Йоргова тел. 028706264 мобилен 0882-909104 или 0882909100 e-mail: [email protected]

0 коментара