Брой 6 2016

Оферти за работа в Германия обявява EURES сайта на АЗ

Близо 300 професионални шофьори за превози на близки и далечни разстояния търсят работодатели от германските провинции Бавария, Баден-Вюртемберг, Тюрингия, Саксония-Анхалт, Долна Саксония и Северен Рейн – Вестфалия. Офертите им са публикувани на EURES сайта на Агенцията по заетостта.

0 коментара

Министър Танева откри Жътвена кампания 2016 в с. Тихомирово

„През тази година в страната има увеличение на почти всички площи със зърнено-житни култури. С малко над 12 % са се увеличили площите с пшеница“, съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева, при откриване на Жътвена кампания 2016 в с. Тихомирово, Община Раднево, Област Стара Загора.

0 коментара

ДФЗ изплати близо 1 млн. лева по Схемата за млади земеделски стопани (МЗС)

Подпомагане получават близо 3 000 стопани, които са декларирали площи по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) в заявлението за подпомагане за Кампания 2015 и са отбелязали участие по МЗС. Допустими кандидати са млади земеделски стопани на възраст до 40 години към годината на първото подаване на заявление по схемата. Земеделски стопани, които са заявили участие през 2015 г., са допустими за подпомагане по схемата до петата година от създаване на стопанството.

0 коментара

Рамково споразумение в полза на сътрудничеството между образованието и бизнеса

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Технически университет - София (ТУ - София) сключиха „Рамково споразумение за сътрудничество“. То бе подписано от председателя на Управителния съвет на АИКБ г-н Васил Велев и ректора на ТУ- София проф. дтн инж. Георги Михов.

Споразумението визира:

0 коментара

София е домакин на Kонференция „Енергийно саниране на сгради – добри практики от Германия и потенциалът в България“

В рамките на конференцията бяха представени утвърдилите се в Германия успешни модели в сферата на енергийната ефективност. Експерти от България очертаха пътя към обновяване на сградния фонд в страната ни и постигане на почти нулево енергийни сгради.

0 коментара

Първа национална ReferNet конференция организира НАПОО

Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) е координиращата институция на дейностите на мрежата ReferNet в България. ReferNet е общоевропейска мрежа за обмен на опит и експертиза в областта на професионалното образование и обучение, създадена през 2002 година от Европейската агенция за развитие на професионалното обучение - CEDEFOP. В мрежата са представени всички страни-членки на Европейския съюз, Исландия и Норвегия.

0 коментара

Да отворим големите порти за общ бизнес

Това каза министърът на икономиката на Република Македония Дритон Кучи, по време на Работна среща в БТПП с представители на НПРО в България.

В разговора участваха Н.Пр. Марян Гьорчев, посланика на Република Македония в България, Тодор Табаков, член на ИС на БТПП, Никола Зикатанов, зам.-председател на УС на АИКБ, Георги Шиваров, зам.-председател на БСК, Зоре Темелковски, председател на Македонско-българската стопанска камара, както и представители на бизнеса и медиите.

0 коментара

Връчиха наградите на "Най-зелените компании в България"

Над 60 компании се конкурираха в надпреварата за "Зелените Оскари" в конкурса, организиран от b2b Media. 13 се увенчаха с наградите в 13-те основни категории от всички сектори на икономиката в България Наградите бяха определени от компетентно жури с председател Надя Маринова, гл. редактор на b2b Media.

0 коментара

Учредиха Световен център за квалификация на ловците и опазване на дивеча

На учредителното събрание присъстваха заместник-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов, директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Дамян Илиев, почетният председател на Международния съвет по лова и опазване на дивеча (CIC) Бернар Лозе, почетният директор на Световната организация за здраве на животните (ОIE) Бернар Вала, както и представители от състава на българската делегация на Международния съвет по лова и опазване на дивеча (CIC).

0 коментара

Търговските палати от Югоизточна Европа са двигател на сътрудничеството в региона

БТПП бе домакин на международен икономически форум по повод приключване на българското председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (, организиран съвместно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП).

0 коментара