Саша Безуханова с престижното Европейско отличие Women in Tech Europe Awards 2024 за цялостен принос в подкрепа на жените в технологиите и иновациите


Инициативата Women in Tech Europe Awards 2024 отличава личностите, които работят за привличане на повече жени в технологичния сектор.

Саша Безуханова, международно признат мениджър в дигиталната индустрия, ангел-инвеститор и филантроп, беше отличена с награда за цялостен принос за мотивирането и овластяването на жените в областта на технологиите и иновациите в Европа от Women in Tech Europe Awards 2024. Наградите бяха връчени на специална церемония в Брюксел от международната организация Women in Tech Global, която отличава по континенти жените-лидери с принос за вдъхновяване на повече дами за професионален избор и развитие в технологичния сектор. 

Саша Безуханова получи наградата Lifetime Achievement Award Europe 2024 заради нейното трайно влияние върху дигиталната индустрия и иновативната екосистема в Европа, посочват организаторите. Саша Безуханова заедно с останалите отличени по континенти ще участват на световното събитие Women in Tech Global 2024, която ще се проведе в Париж през ноември.

“Благодарна съм за това признание на многогодишните ми усилия за развитие на технологичната и предприемаческа култура в България и Европа. 

Споделям това отличие с екипите ми в НР, с които отворихме нова страница в развитието на ИКТ сектора в България и с партньорите ми в изграждането на технологичната еко-система и новата генерация предприемачи в страната и Европа. Бих искала специално да благодаря на учителите и менторите ми в професията, които ми дадоха не само знанието, но и вдъхновението да гледам на работните ми проекти като на каузи. Не на последно място искам да благодаря на семейството ми за разбирането, любовта и подкрепата в пътя ми.

Поздравявам и невероятните жени - носители на награди в другите категории. В света белязан от развитието на технологиите, в който живеем, ролята на жените-лидери в технологичната област е важна не само за икономическия, но и за обществения прогрес. Радвам се, че съм част от тази общност.