ДЗИ „Живото застраховане „ стана Застраховател на годината за 2022 г.


ДЗИ беше избрана за „Застраховател на годината – Живото застраховане“ в годишните награди „Застраховател на годината“, „Пенсионноосигурително дружество на годината“, „Застрахователен брокер на годината“, които се проведоха за 15-та поредна година. 

Сред печелившите тази година са Булстрад Виена Иншурънс Груп, ДЗИ-Живото застраховане, Българската агенция за експортно застраховане, ПОК „Доверие“, ПОД „Алианц България“, ПОД „Бъдеще“, SDI Group, ING Brokers.

Организатори на наградите са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

„Изключително горд съм, че за поредна година ДЗИ получи приза „Застраховател на годината“ в категория Живото застраховане. Това признание е за всички служители на ДЗИ, застрахователни брокери, ОББ и останалите посредници, ангажирани със създаването, продажбата и обслужването на живото застрахователните продукти на ДЗИ. Убеден съм, че успехът се дължи на общата ни мотивация и упорита работа. Щастлив съм, че имам възможността да работя с толкова добри професионалисти, които благодарение на високата си експертиза успяват да отговорят на очакванията на нашите клиенти.“, коментира Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ при получаването на отличието.

Победителите се избират на база обективни критерии и показатели. Те бяха отличени и получиха своите престижни статуетки по време на тържествената церемония, на която присъстваха десетки официални гости, сред които председателят на Народното събрание Росен Желязков, вицепремиерът Лазар Лазаров, председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов, председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева, председателят на Националния осигурителен институт Ивайло Иванов, председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова, представители на застрахователния и пенсионноосигурителния сектор, бизнеса и финансовия елит, академичните среди, медиите.

ДЗИ е дружеството с най-дълга история в България, създадено през 1946 г. От 2007 г. е част от белгийската финансова група KBC. От 2017 г. насам компанията систематично увеличава пазарния си дял в живото застраховането чрез серия от сливания и придобиването и към 2023 г. заема първо място по пазарен дял в живото застраховането.