ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари медицинска апаратура и консумативи на болницата в град Гълъбово

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари медицинска апаратура и консумативи на болницата в град Гълъбово

0 коментара

Дарението включва мултипараметрични монитори за интензивно лечение и реанимация на пациенти, както и мобилен рентген за графии на бял дроб, който ще позволи пациенти с COVID да бъдат обгрижени без риск за други отделения. Осигурени са също медицински маски, предпазни костюми, ръкавици, дезинфектанти и бързи тестове за COVID-19.

“Работата на медицинския персонал е изключително рискована в условията на епидемия от COVID-19. Искаме да ги подкрепим в трудната битка с коронавируса и така да дадем повече сигурност, и за всички жители на община Гълъбово. Обединените усилия на общността са шансът ни да се справим по-бързо с пандемията“, заяви Надя Синигерска – Бохорова, Мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“.

Николай Тонев, кмет на община Гълъбово, сподели: "Използвам възможността още веднъж да изкажа своята голяма благодарност към "ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3". С това дарение към нашето медицинско заведение ставаме по-уверени и по-силни във възможността да предпазим медиците и населението с безопасно и точно диагностициране. Благодаря, че компанията продължава своята социална политика в партньорство и мисъл за утрешния ден!“

Новата медицинска апаратура и предпазни средства бяха професионално оценени от д-р Грозев, управител на МБАЛ Гълъбово, който изказа сърдечни благодарности от името на целия екип на болницата: „КонтурГлобал Марица Изток 3" ни подава ръка в изключително труден момент - именно сега, когато болничните заведения в цялата страна трябва да бъдат подготвени да приемат пациенти с COVID-19. Дарените оборудване, консумативи и лични предпазни средства значително ще подобрят нашата готовност да реагираме в настоящата извънредно тежка ситуация".