Наближава крайния срок за регистрация за конкурса "Наградите на БАИТ" за 2019


Подадени към тпзи момент са 20 кандидатури в 5 категории на конкурса.

По традиция най-оспорвана е конкуренцията при образователните проекти и инициативи, където до момента има подадени 7 кандидатури. Сред реализираните инициативи са игровизиран софтуер, който помага на служителите да получават нова и полезна информация, както и хардуер за интерактивна връзка между екипи, компютър и софтуер за игри, които спомагат обучението на деца и професионалист да е по-интерактивно и ангажиращо. Също така, серия от 10 безплатни обучителни курса "Дигитални умения за възрастни", обучили над 120 души от третата възраст, както и проект за създаване на Международно висше училище по информатика и електронно лидерство. Шест са вече кандидатите в категория „Журналистически принос“, като в това издание се очертава съревнование между традиционните формати, като телевизионни репортажи и интервюта, и подкастите, като нов формат на медийна изява.

В конкурса вече са подадени и първите 2 кандидатури в категория „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика“. Тя е за компании от различни сектори, които успешно са дигитализирали част от дейностите си, за да са по-конкурентоспособни. До момента това са:

  • Първият робот в България, който придружава и упътва гостите на хотел до стаите им и може да изпълнява румсървис обслужване;
  • Първият 3d принтиран театрален декор в България.

9-тото издание на конкурса „Наградите на БАИТ“ ще раздаде отличия в следните категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистически принос, Публична администрация, Start Up Компания, Успешен български ИКТ продукт/услуга, Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика и Награда за специален принос.

Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Регистрацията е безплатна и ще бъде отворена до 24.00 ч. на 13 януари 2020 г. включително.

Регистрация на https://bait-awards.bg/pages/Registration

Победителите във всяка категория ще получат ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела. Ардес Информационни Технологии (Ardes.bg) ще осигурят на наградените електронни устройства. СуперХостинг.БГ ще предостави на победителя във всяка една категория, хостинг и домейн за една година. Отличените в конкурса ще получат и персонално решение за киберзащита, предоставено от Акронис България.

Повече на https://bait-awards.bg/News