Над 400 гости уважиха 23-тия рожден ден на АИКБ

Над 400 гости уважиха 23-тия рожден ден на АИКБ

0 коментара

По традиция, честването на поредния рожден ден беше поредното културно събитие организирано от ръководството на Асоциацията. Този път, гостите на празника имаха удоволствието да се насладят на великолепната постановка на Сатиричния театър „Да, г-н премиер“.

Представители на дипломатически мисии, изпълнителната и законодателната власт, бизнеса, синдикалните и неправителствени организации бяха част от официалното честване на 23-тия рожден ден на Асоциация на индустриалния капитал в България.

„Искам да благодаря на всички, които сте тук, както и на тези които не успяха да дойдат, но намериха време да поздравят АИКБ за 23-тия рожден ден. За нас това е признания за конструктивната и обективна позиция на Асоциацията. Изпращаме една успешна година, както за АИКБ, така и за България. Ръстът на БВП ще надмина 3,5%, безработицата е под санитарния минимум, имаме ръст на доходите над 10% и ръст на производителността около 3-3,5 на сто. Това ни нарежда на 5-то място в ЕС по ръст на БВП. Такива са прогнозите за следващите 2 години, през които очакваме България отново да бъде в челната петица. Нещата обаче могат да се случат и по-добре и АИКБ ще направи всички по силите си, за да бъдат проведени всички необходими реформи”, заяви председателят на Управителния съвет на АИКБ Васил Велев.

Повече на http://bica-bg.org

1822-1.jpg