Българската банка за развитие с нова корпоративна визия


Автор на новото лого, съчетаващо символиката на българска шевица, буквата Б за означаване на банковата група и стрелки, показващи посоките и възможностите за развитие, е дизайнерът Антон Робов.

С това ББР стартира честванията по повод 20- годишнината на банката, която навлезе в юбилейната си година с рекордни в историята си резултати. През 2018-та ББР активизира кредитната си дейност, отпускайки над 3 пъти повече директни кредити за българския бизнес и 4 пъти повече по он-лендинг програми, отчете значително увеличение на печалбата си, а активите й надхвърлиха 3 млрд. лв. Подписването на рамково споразумение за 1.5 милиарда евро с Китайската банка за развитие беше сериозен успех не само за институцията, но и за целия банков сектор в България. Финансовата й група нарасна и включва вече пет дъщерни дружества – Микрофинансиращата институция „Джобс“, Националният гаранционен фонд, новосъздадените Фонд за капиталови инвестиции и дружествата „ББР Лизинг“ и „ББР Факторинг“.

Под знака на новото лого, Българската банка за развитие ще бъде домакин на годишната среща на акционерите на Европейския инвестиционен фонд и на банките за развитие от региона – в рамките на втория международен ББР Форум „Пътища за партньорство“.

Повече на http://www.bbr.bg/bg