Агенцията по заетостта връчи традиционните награди „Работодател на годината”


За 15-та поредна година Агенцията по заетостта връчи наградите „Работодател на годината” на 12 от своите най-успешни партньори сред работодателите.

На тазгодишната церемония наградите поднесоха министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, председателят на комисията по труда, социалната и демографската политика към Народното събрание Хасан Адемов и заместник-министрите на труда и социалната политика Зорница Русинова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров.

Официални гости на събитието бяха представители на службите за заетост на пет държави от Югоизточна Европа, които пристигнаха в София в рамките на двудневно работно посещение по инициатива на Агенцията по заетостта. Социални партньори, депутати, ръководители на агенции и държавни институции също бяха сред гостите на форума.

Най-изявените работодатели, партнирали успешно на Агенцията по заетостта при осигуряването на заетост на безработни лица от цялата страна, бяха класирани в 2 категории:

„Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар”:

„ОСРАМ” ЕООД – фирмата произвежда лампи и осветители в базата си в с. Труд, община Марица, Пловдивско. Само през 2018 г. тя осигурява устойчива заетост на 741 лица.

„Албена” АД – е сред най-големите хотелиерски компании в България, с множество дъщерни фирми в областта на транспорта, медицината, балнеологията, туроператорската дейност и други.Фирмата осигурява сезонна заетост на най–много безработни – 712.

Костал България Аутомотив” ЕООД – развива своята дейност в сферата на производството на електронни и електрически части и устройства за автомобили.

Във втората категория „Работодатели със значим принос на регионалния трудов пазар” е отличен по един работодател от територията на деветте регионални дирекции на Агенцията в страната:

  • За региона на Благоевград – „Витал” ЕООД, гр. Кюстендил. Фирмата е специализирана в производството на конфекция.
  • За региона на Бургас – „Фрукто Сливен” АД, гр. Сливен. Компанията е един от ключовите работодатели в региона и е с предмет на дейност преработка и консервиране на плодове и зеленчуци.
  • За региона на Варна – „Пластхим-Т” АД, гр. Тервел. Фирмата е специализирана в производството на пластмасови изделия и е най-големият, ключов работодател на територията на община Тервел.
  • За региона на Ловеч – „Калинел" ЕООД, гр. Троян. Компанията е водещ производител на текстил за дома.
  • За региона на Монтана – „Интелигентни системи за сигурност" ООД, гр. Враца. Фирмата е производител в сферата на проектирането, асемблирането, тестването и опаковането на електронни, електромеханични, метални изделия и шприцоването на пластмасови детайли, на сигнално-охранителни и пожароизвестителни системи и видеонаблюдение.
  • За региона на Пловдив – „Оптикс” АД, гр. Панагюрище. Компанията се развива в областта на конструирането и производството на оптични, оптикомеханични и оптикоелектронни възли и изделия с военно и гражданско предназначение.
  • За региона на Русе – „ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД, гр. Русе. Фирмата е сред технологичните лидери в областта на мехатронните системи за заключване, като непрекъснато инвестира в разработването на иновативни системни решения за ключалки, предни и задни капаци, интериор и седалки.
  • За региона на София – „Дакс-96” ООД, гр. София. Предметът на дейност на тази фирма е производство, формуване и обработка на плоско стъкло.
  • За региона на Хасково – „Аркомат – България” ЕООД, гр. Казанлък. Това е първата компания в България за производство на автомобилни кабелни комплекти.

Повече за наградените на https://www.az.government.bg