“Дигиталните технологии срещат изкуството”във Варна


С нестандартна онференция на брега на морето, респектиращи гости, с интересни уоркшопи за дигитални артисти и предприемачи, на 18 август мрежата за дигитално развитие EDIT и Google започват националното турне EDIT on the ROAD. С турнето EDIT и Google трасират дигиталните пътища на България.

В рамките на три месеца- до ноември, пилотната инициатива цели да изравни скоростите, с които се движи дигиталната икономика в различни градове на страната. EDIT и Google ще посетят седем града в страната, за да проведат работилници на тема „Бизнесът в онлайн измерение“ и да срещнат дигиталните общности и конвенционалните индустрии, които заедно да поработят върху подобряването на местния бизнес климат.

Тримесечната обиколка из страната в партньорство между мрежата за дигитално развитие и технологичната компания ще започне с откриваща конференция за дигитални предприемачи и артисти във Варна“Дигиталните технологии срещат изкуството”.

Инициативата се организира от MOVE.BG в партньорство с Google.

Подробна информация за програмата на инициативата е публикувана на сайта http://eotr.edit.bg/ и в пресцентъра на MOVE.BG https://move.bg/press/messages.