АИКБ сключи споразумение за сътрудничество с Организацията на ООН за промишлено развитие - UNIDO


Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) е първата работодателска организация от България, която сключи споразумение за сътрудничество с Организацията на ООН за промишлено развитие – United Nations Industrial Development Organization (UNIDO).

В австрийската столица Виена, където се намира седалището на UNIDO, подписи под документа положиха Васил Велев, председател на УС на АИКБ, и Ли Йонг, генерален директор на UNIDO, съобщиха от пресцентъра на организацията.. В събитието са взели участие и Никола Зикатанов, зам.-председател на УС на АИКБ и д-р Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ.

Меморандумът очертава рамката за сътрудничество между двете организации, целящо постигане на взаимноизгодни резултати. Предвиждат се обучителни посещения у нас на експерти на UNIDO в областта на техническото сътрудничество, обмен на опит и знания, свързани с индустрията, експертна помощ при разработването на проекти, кандидатстващи за финансиране от структурните фондове на ЕС, съвместни участия в специализирани изложения и панаири, партньорски срещи, участие в световните форуми на UNIDO.

Повече на: www.bica-bg.org