Рамково споразумение в полза на сътрудничеството между образованието и бизнеса


Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Технически университет - София (ТУ - София) сключиха „Рамково споразумение за сътрудничество“. То бе подписано от председателя на Управителния съвет на АИКБ г-н Васил Велев и ректора на ТУ- София проф. дтн инж. Георги Михов.

Споразумението визира:

Обмен на информация за дейности и за по-важни научни, учебни, бизнес и други събития, провеждани или промотирани от страна на АИКБ и ТУ- София; Участие на представители на АИКБ и на нейни членове в презентации пред студенти, в лекции, семинари, конференции, срещи или в други прояви, организирани от ТУ-София; Участие на преподаватели и други представители на ТУ-София в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от АИКБ; Информиране на студентите от ТУ-София за провеждани студентски стажове от фирми-членове на АИКБ; Съдействие от страна на ТУ-София и на АИКБ за провеждане на обучения в ТУ на специалисти и служители от фирми-членове на АИКБ; Сътрудничество при разработване на национални и международни проекти, при партньорство между двете организации по програмите ОП “Развитие на човешките ресурси“, ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, програма Хоризонт 2020, програма EASME, програма ERASMUS + и други програми, финансирани от национални и европейски/международни фондове; както форми на сътрудничество между АИКБ и ТУ - София.

Всяка година през месец декември председателят на УС на АИКБ и ректорът на ТУ-София ще провеждат срещи, на които ще се прави преглед на изпълнението на Рамковото споразумение.

Повече на www.bica-bg.org