БФБЛ връчи своите Годишни награди за отговорен бизнес 2015

БФБЛ връчи своите Годишни награди за отговорен бизнес 2015

0 коментара

Вече са известни победителите в най-престижния конкурс за корпоративна отговорност. Българският форум на бизнес лидерите за 13-и път връчи своите Годишни награди за отговорен бизнес на официална церемония. в шестте категории: „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в знанието”, „Инвеститор в човешкия капитал”, „Инвеститор в околната среда”, „Маркетинг, свързан с кауза” и „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие”, както и на специалната награда „Engage”.

Рекордните 93 проекта, реализирани през 2015 г. от 63 компании, участваха в националния конкурс, чиято цел е да отличи и популяризира забележителния принос на отговорния бизнес в областта на образованието, екологията, служителите и цялото общество, както и да мотивира останалите фирми да развиват активна социална политика. Над 300 гости присъстваха на церемонията, водена от Дориана Ранкова от Блумбърг ТВ България.

„Щастливи сме, че отново сме заедно на този празник на корпоративната отговорност. Убедени сме, че усилията на компаниите за социално развитие допринасят за постигането на общата ни цел да утвърдим България като добро място за инвестиции, работа и живот”, каза председателят на БФБЛ Ираван Хира при откриването на церемонията. „Всички вие сте отговорни, устойчиви, иновативни и демонстрирате, че и големият, и малкият бизнес имат своя принос към социални каузи чрез доброволчество, дарителство и социални проекти”, каза президентът Росен Плевнелиев в словото си преди да връчи голямата награда.

„Инвеститор в обществото” 2015, където конкуренцията по традиция бе най-голяма. Първото място в категорията спечели Нова Броудкастинг Груп с проекта „ПРОМЯНАТА за по-добро бъдеще на децата в България”. Подгласници са Райфайзенбанк, класирана на второ място с проекта „Избери, за да помогнеш”, и Дънди Прешъс Металс Челопеч, станала трета с проекта „Подкрепа на развитието на местните общности 2015”. Победителите и финалистите в останалите категории получиха своите награди от вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева, вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, кмета на София и председател на журито Йорданка Фандъкова, министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, заместник-министъра на икономиката Даниела Везиева и Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания у нас.

Повече за наградените и резюмета на всички подадени проекти ще намерите на www.bblf.bg