Отговорният бизнес е повече


Ваня Кънева, директор „Човешки ресурси” на ЧЕЗ, в последното от серията вдъхновяващи интервюта на Българския форум на бизнес лидерите във връзка с Годишните награди за отговорен бизнес. Остават само 3 дни за подаване на номинации София, 29 януари 2016 г.

„Отговорният бизнес в България е повече от безотговорния”, казва Ваня Кънева, директор „Човешки ресурси” на ЧЕЗ, в последното от серията вдъхновяващи интервюта, които Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) направи с топ мениджъри на фирми, отличени в Годишните награди за отговорен бизнес. Всички компании, независимо от своя бранш и големина, имат още три дни, за да участват в актуалното издание на конкурса. Кандидатстването отнема броени минути онлайн, а крайният срок е тази неделя, 31 януари 2016 г. Видеото е част от настоящата кампания на Форума „Ангажираност през цялата година”, която цели да насърчи отговорния бизнес да сподели успешните си социални проекти и така да мотивира и възнагради усилията на служителите, осъществили ги на практика.

„Наградата ни донесе както много отговорности и задължения, така и позитивна енергия и хубави емоции за целия екип”, добавя Ваня Кънева. Компанията зае първото място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд” през 2014 г. с проекта си „Хората на ЧЕЗ са в сърцето на бизнеса”. Инициативата е част от фирмената политика за привличане на квалифицирани специалисти, мотивация и управление на представянето на служителите, планиране на кариерата и развитие на талантите. Вижте цялото интервю с Ваня Кънева тук.

За да станат част от общността на лидерите в отговорния бизнес в България, всички фирми независимо дали са членове на БФБЛ или не могат да подадат своите номинации в 13-ото издание на най-утвърдените и престижни Награди за корпоративна социална отговорност. Кандидатстването е безплатно и се извършва онлайн тук, а крайният срок е 24:00 часа на 31 януари 2016 г. Подробна информация за конкурса ще намерите на www.bblf.bg, както и в социалните мрежи с #BBLFAwards2015 и #отговоренбизнес. Носителите на Годишните награди за отговорен бизнес 2015 ще бъдат обявени на официална церемония на 25 февруари 2016 г.

За Годишните награди за отговорен бизнес

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да мотивират останалите фирми да развиват активна социална политика.

Отговорният бизнес е повече

За БФБЛ

БФБЛ е лидерски форум от организации със споделени ценности, чиято мисия е да създават стойност за обществото по отговорен, прозрачен и етичен начин. Приобщаваме ключови лидери от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да трансформираме заедно обществото. Визията ни е България да стане желано място за инвестиции, работа и живот.