Васил Велев бе избран за ротационен председател на Международния координационен съвет на организациите на работодателите


Лидерите на работодателските организации от Европа и Азия единодушно избраха на Общо събрание в Казахстан, председателят на УС на АИКБ Васил Велев за ротационен председател на Международния координационен съвет на организациите(МКСОР). Това е признание за системната, упорита и целенасочена работа на Велев за развитието и задълбочаването на сътрудничеството на представителите на бизнеса от Източното партньорство, Русия, Азия, с европейските бизнес среди. Събранието бе съпроводено от бизнес форуми в градовете Астана и Алмати. Основната тема на дискусията бе посветена на добрите практики, които осигуряват взаимодействие с държавните и правителствени институции в разработването и експертизата на нормативни актове, отнасящи се до бизнес климата.

Набелязани бяха действия за развитие и задълбочаване на сътрудничеството между МКСОР и международни организации на работодателите от Европа, Азия и всички части на света, с оглед подобряване на възможностите за бизнес партньорство и за формулиране и реализиране на действия за решаването на проблеми от общ интерес, включително насърчаване на търговския обмен, развитие на икономиката и насърчаване на младежката заетост.

Следващото заседание на Съвета ще се проведе в София през 2016 г.

Повече на http://bica-bg.org