Форумът „Българският износ – тенденции и перспективи“ набелязва атрактивните пазари

Форумът „Българският износ – тенденции и перспективи“ набелязва атрактивните пазари

0 коментара

Износът има реален шанс да се превърне в двигател на родната ни икономика. В синхрон с положителните новини от сектора (11 % ръст за първите 6 м. на 2015 г.) Виа Експо организира форум „Българския износ – тенденции и перспективи“ на 16-ти октомври в НДК. Събитието ще насърчи ползотворен диалог и контакти между лектори и делегати, ще представи широк спектър от решения за оптимизиране на експортния процес.

За успешния износ не е достатъчно да имаме конкурентен продукт. Актуална информация, добър мениджмънт, адекватни ресурси и внимателно обмислена маркетингова стратегия играят решаваща роля.

Форумът ще бъде полезен за производители от различни индустриални браншове, които имат намерение да стартират експортна дейност, както и такива с известен опит в тази сфера. Насочен е и към фирми, работещи в областта на данъчно, правно и финансово консултиране, транспорт и спедиция, застраховане, финансиране, митнически услуги, маркетинг, фирми за квалификация и обучение на персонала, туристически агенции и др.

„С провеждането на „Българския износ – тенденции и перспективи“ целим да предложим на играчите на пазара систематизирана и конкретна информация, благодарение на която те могат да станат по-конкурентоспособни и да елиминират непредвидени фактори.„ – споделят организаторите от Виа Експо. Форумът ще идентифицира атрактивните пазари и ще набележи експортните сектори, подходящи за продуктите на българските фирми.

Конферентната програма кореспондира с актуални теми: визията на България като износител, правилата на търговска политика на ЕС, управление на кредитния риск, факторинг, застраховане на износа, нови изисквания към международния транспорт, данъчно и правно консултиране.

Делегатите ще зададат своите въпроси и ще чуят мненията на експерти от Министерство на икономиката на Република България, Представителство на Европейската комисия в Република България, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Българска агенция за експортно застраховане, COFACE България, BlackPeak Capital, DS-Concept Factoring България и др.

Лектори от авторитетни търговски организации ще разяснят възможностите за достъп до перспективните пазари на Германия, Полша, Румъния и Турция.

Виа Експо предвижда и изложбена част, на територията на която посетителите ще могат да осъществят директен контакт с фирми, предлагащи съпътстващи услуги за експортни дейности.