ЧЕЗ ремонтира усилено съоръжения в софийски регион


Компанията инвестира 850 000 лв за подобряване на захранването. Ремонтите налагат спирания на тока в столицата и околностите

С осъществяваните инвестиции ще се подобри сигурността на захранването и ще намалеят непланираните прекъсвания в общините Панчарево, Младост, Студентска, Изгрев, Средец, Искър, Сердика, Оборище, Надежда, Кремиковци, Слатина, Подуяне, Нови Искър, Люлин и Връбница, както и в селата, Плана, Железница, Бистрица, Желява, Мировяне, Лозен.

„В момента усилено работим за подобряване на услугите за клиентите в района на столицата. Това е причина за планираните прекъсвания на електрозахранването, тъй като ремонтните дейности изискват да се обезопаси мрежата, за да могат колегите да работят по нея. За съжаление, така се създават неудобства за нашите клиенти. Ние, обаче, сме създали необходимата организация да ограничим неудобствата до минимум и се стремим да извършваме прекъсванията основно през нощта, когато има по-малък брой активни потребители“, каза Илия Чакъров, Ръководител „Реализация ремонти и нови присъединявания“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Графика на планираните прекъсвания на електрозахранването можете да прочетет в рубрика „справочник“ или на www.cez-rp.bg. Можете да се информирате за причините за прекъсване на електрозахранването и през мобилен телефон или таблет на m.cez.bg. На този адрес специално приложение дава информация в реално време за прекъсванията на цялата обслужвана от ЧЕЗ територия и за очакваното време за възстановяване на електрозахранването.