Мегапартс, или пътят към успеха на една българска фирма

Мегапартс, или пътят към успеха на една българска фирма

0 коментара

Фирма Мегапартс държи лидерството на пазара на авточасти втора употреба

Историята:

Фирма Мегапартс стартира през 2010 година, когато отваря вратите на първия си търговски обект. Три години по-късно, през 2013 година, фирмата регистрира официално търговската марка Мегапартс. Новата марка, бързо се налага на пазара с конкурентните си цени, с високото качество на обслужване и гаранцията за качество. През първата година фирмата успява да разкомплектова над 3600 автомобила, реализирайки повече от 600 000 годни за употреба авточасти. Същата година Мегапартс прави перспективна инвестиция, стартирайки най-големия он-лайн магазин за авточасти в България. През 2014 година платформата www.megaparts.bg беше отличена на ежегодните награди за уеб, като най-добър електронен магазин. Платформа, която според IT специалисти, няма аналог в световен мащаб.

Мегапартс днес:

Фирма Мегапартс изкупува и разкомплектова повече от 400 автомобила и реализира над 12 000 поръчки месечно, с което е абсолютен лидер на пазара за авточасти в България. Фирмата постоянно открива нови работни места в трите си основни склада и в първия по рода си у нас "Център за разкомплектоване на автомобили". Ръководството ежегодно инвестира в допълнително квалифициране и обучение на персонала. Днес Мегапартс успешно си сътрудничи с над 180 фирми от цял свят, ползвайки дългогодишният им опит.

Бизнесът с автомобилни авточасти

Търговията с авточасти втора употреба се нарича търговия със "Зелени части", заради ползите, които носят за опазване на околната среда. Използването на дадена част до края на технологичния и живот, е най-големият успех по отнешение на рециклирането.

Купуването на авточаст втора употреба спестява огромни количества енергия и ресурс за произвдоството на нова, като същевременно удължава и жизнения път на автомобилите. Към днешния момент, повече от 80% от произвежданите нови автомобили са с ресурси от рециклирани стари. Изключителните предимства на бизнеса с рециклирането на автомобили се състои в това, че предлага на пазара авточасти на стойност достъпна за всеки джоб, спестявайки на хората хиляди левове всяка година. За инвеститорите, бизнесът предлага добри печалби. Според статистиката, годишният оборот от авточасти в България възлиза на над 3 милиарда лева. Фирма Мегапартс държи лидерството на пазара на авточасти втора употреба у нас.

Цели:
Предстоящи проекти

Пускането на платформата megaparts.bg в чуждоезикови версии, чрез които потребителите от цял свят ще могат да пазаруват лесно и удобно. През 2015 година фирмата ще открие повече от 80 магазина със своята марка в цялата страна, предлагайки и пълна гама от нови авточасти и консумативи. Предстои откриване и на Център за разкомплектоване на автобуси, камиони и земеделска техника.

Пътят към успеха:

Целият ресурс на фирмата всеки ден е насочен към подобряване обслужването на клиентите и предоставяне не просто на търговска услуга по доставка на авточасти, а удоволетворяване на всички необходимости на клиента в сферата.

Успехът на фирма Мегапартс се дължи на изключително мотивиран екип от висококвалифицирани специалисти с дългогодишен опит във всички сфери на бизнеса. Ето какво казват те: „ Постоянната подкрепа, която получаваме от нашите партньори и инвеститори ни помага да гледаме все по-далеч напред, да сме все по-амбицирани да постигаме, заедно, големи успехи на световния пазар“.

Повече за услугите на Мегапартс на http://www.megaparts.bg