Най-добрият органист в света с два биса в НДК


Жестът към българската публика е единственото изключение в практиката на Камерън Карпентър. Виртуозният органист Камерън Карпентър зарадва феновете си в зала 1 на НДК като изсвири цели два биса. Музикантът не излиза на бис, твърдят запознати, а изключението е специално заради българската публика, която го изненада със своята обожаваше още след първото изпълнение.

„Никъде не са ме посрещали толкова топло”, сподели Карпентър в интервю по-рано вчера. Снощи в зала 1 на Националния дворец на културата виртуозът омагьоса присъстващите с огромната си енергия и железен професионализъм. Той покори зрителите с композиции от Бах, Шуман, Шуберт и Рахманинов, както и с произведения от новия си албум All Is Vanity.

Карпентър запозна публиката с изключителните възможности на дигиталния орган, конструиран от самия него, като някои от темите изсвири почти изцяло с крака. „Той буквално танцува върху клавишите... Това е музикант от свeтовна класа, гениален е, рядко се вижда подобно шоу”, бяха някои от коментарите на очарованите зрители.

Сравняван с Паганини, гениалният музикант спечели сърцата на хората и с естественото си и непринудено поведение, което демонстрира през времето на престоя си у нас. Феновете му по света следяха с жив интерес туитовете му, в които той искрено се възхищаваше на България, на залата, на организацията, на огромния интерес от страна на медиите и т.н.

След края на концерта 10-те щастливци, които спечелиха среща зад сцената с него, имаха възможност да го поздравят и да си направят снимки за спомен.

Въпреки изтощтителния концерт, виртуозният изпълнител намери сили да обърне внимане на всички, както и лично да покаже на ученичка по музика как се свири на дигиталния орган.