Френската компания Recife (Ресиф) има намерение да инвестира в България

Френската компания Recife (Ресиф) има намерение да инвестира в България

0 коментара

Френската компания Recife (Ресиф) е готова да инвестира в придобиването на кожарска фабрика в България. Това стана ясно от среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски със собственика на марката Стефан Арнал днес в Париж. Recife произвежда луксозни кожени изделия и аксесоари за цял свят - калъфи, колани, чанти, визитници и др. Компанията има предприятия във Франция и Испания, а в момента проучва фабрика "Пролет" в Димитровград.

„Искаме да разширяваме своята дейност с инвестиции в Европа, където можем по-лесно да следим производството и качеството“, заяви Стефан Арнал. Това е и основната причина да се насочат към България, а не към Китай и други страни от Азия, където работната ръка вече не е евтина.

На срещата министър Лукарски изтъкна, че България може да предложи добре обучени кадри и високо качество в кожарската индустрия. Recife са готови да възложат и на други български предприятия да бъдат подизпълнители за детайли към продукцията им - ципове, дръжки, щампи и др.

Министър Лукарски възложи на изпълнителните директори на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева, които също присъстваха на срещата, да проучат кои наши фабрики могат да отговорят на изискванията на компанията.

Стефан Арнал изрази своите очаквания, че стъпването на Recife в България ще привлече и други големи френски производители на кожени изделия.