Великденски фермерски пазар в София от 4 до 9 април

Великденски фермерски пазар в София от 4 до 9 април

0 коментара

Празничното изложение бе открито официално от министъра на земеделието и храните Десислава Танева и от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. „Целта на фермерския пазар е, до българския потребител за празниците да достигне традиционната родна храна и продукти. Всеки, които желае ще може да си закупи истинско българско агнешко месо, яйца, млечни продукти от фермата, козунак, традиционен хляб, каза министър Танева при откриването му на столичния пазар "Иван Вазов". Министерството ще подкрепи Столична община и нейното дружество Общински пазари, в откриването и на други такива постоянни пазари, до които достъп ще имат фермерите, био производители.“

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че инициативата ще бъде продължена и двете институции ще си партнират и в бъдеще в организирането на други такива прояви. „Към пазарът има огромен интерес от страна на гражданите. Ние подготвяме и проект за постоянен фермерски пазар“, информира кметът. Вече има открити фермерски пазари в столицата - всяка сряда, от 16.00 до 20.00 часа на пазара "Иван Вазов" и всяка събота - от 11.00 до 15.00 часа, на пазар "Римската стена". Подготвя се и проект за изцяло фермерско тържище - на пазара в "Борово", каза Йорданка Фандъкова.

На останалите общински пазари също се прави организация, така че повече хора в София да имат достъп до българско производство и биопродукти. Празничният пазар е разположен в квартал „Иван Вазов“, София, на обръщалото на трамвай №1. Работното време от 6 до 9 април, ще бъде от 15.00 до 19.00 часа.

Пoвече на: http://www.mzh.government.bg