Инициативата „Цветни улици“ разкраси електрически табла в Троян


Младите художници от НГПИ „Проф. Венко Колев” в град Троян получиха възможност да използват съоръженията на ЧЕЗ за своеобразни платна и да направят градската среда в центъра на града по-приветлива и артистична.

„Не за първи път си партнираме с Община Троян и заедно сме работили в различни проекти от културния живот на града. Съдействали сме за реализирането на изложбата „Троян в светлина“, а това е вторият път, в които ученици изрисуват наши електрически касети. Благодарим на общината и училището за съвместната ни работа по този проект“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ редовно подкрепя и инициира проекти, чиято цел е да допринесат за развитието на важни сфери от социалния живот. През юли тази година по идея и със средства на компанията бяха изрисувани 20 електрически табла в центъра на Благоевград. Целта на проекта, който започна по-рано в София, е да придаде по-естетичен вид на градската среда, като едновременно с това съдейства за възпитаването на отговорно отношение към елементите й.

Инициативата Цветни улици разкраси електрически табла в ТроянИнициативата Цветни улици разкраси електрически табла в ТроянИнициативата Цветни улици разкраси електрически табла в Троян