БСК набира фирми, които ще подкрепи в намиране на чуждестранни партньори


БСК ще консултира българската фирма при изготвянето на външнотърговския договор. Двама експерти от фирмата ще участват в специализиран тренинг по интернационализация на дейността, който ще се проведе в БСК. Сформираният екип ще направи задълбочено проучване на обема на целевия пазар за дефинираните продукти, пазарния достъп и функциониране на веригата на доставки. Екипът идентифицира потенциални купувачи и осъществява първоначална комуникация с тях. След установяване на взаимен интерес, комуникацията се осъществява директно между фирмите, като БСК се осведомява само за общия ход на преговорите. Съвместният екип ще работи в тясна координация, с цел постигане на поне един договор за износ на българската фирма. Очаква се този екип да работи около 200 часа за постигане на целта, не по-късно от юни 2014 г

Одобрените фирми ще участват в тематичните международни срещи, организирани от БСК в Международен изложбен център, София, 6 март 2014, по време на специализираните изложби MachTech Metal, IFAM, INTRONIKA http://iec.bg/bg/events/2014

Ще се подберат фирми, които имат относително стабилно финансово състояние, приходи от продажби за последен финансов период над 1 млн. лв. и персонал поне 20 души. Имат ясна структура, над 75% българска собственост, прозрачно функциониране и добра репутация. Работят в следните дейности: машиностроене, електроника, електротехника, автоматизация, автомобилна индустрия.

Пакетът услуги е безплатен за МСП. Цената за големи фирми е 2000 лв. без ДДС. Правни услуги, услуги по права на индустриална собственост, финансиране на дейността, други специализирани услуги извън пакета могат да бъдат предоставени, но е вероятно да се заплащат (по преференциални цени). При желание, собствениците и висшето ръководство на успешните фирми могат да станат част от „Клуб на износителя”.

Заинтересованите фирма да изпратят Заявление за интерес към включване до 20.09.2012 г до 20.09.2012 г. с посочен ЕИК на фирмата и лице за контакт, както и кратка презентация на фирмата и на продуктите на английски език.

Фирмите, с които БСК ще работи, ще бъдат посетени, за да се проведе среща с главен оперативен ръководител и отговорник по проекта от страна на фирмата.

Повече по темата на сайта на БСК www.bia-bg.com