Фактури с 5 % по-ниски цени на електроенергията получават битовите клиенти на ЧЕЗ


Крайният ефект от решението на ДКЕВР е понижение на крайните продажни цени с 4,32% за електроенергията дневна тарифа и с 5,59% - за нощна тарифа.
„Стремим се да разясним подробно всички промени в структурата на тарифите, както и в техните цени. Клиентите ни имат право да знаят как се формират месечните им сметки за електроенергия, на кого и по колко плащат“, каза Кремена Стоянова, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България“ АД. От Компанията уточниха, че през тази година частта от крайната цена на електроенергията, която остава в дружествата на ЧЕЗ в България, бе намалена два пъти. До март 2013 г. тя бе 9% от крайната цена. От 05 март 2013 г., след решение на Регулатора за намаление на крайните цени на електроенергията, тя намаля до 2,88 %. Към 1 август 2013 г. представлява едва 2,49%., което означава, че от сметка на стойност 100 лв. за дружествата от групата на ЧЕЗ в България остават едва 2,49 лв.
От Компанията напомниха, че от идването си на българския пазар са вложили над 1,7 млрд. лева, превръщайки се в един от най-големите инвеститори в българската енергетика. В момента тече и най-мащабната реконструкция на електроразпределителната мрежа в столицата през последните 30 години ( проекта за изграждането на нова суха кабелна електропроводна линия 110 кV от подстанция „Хиподрума“ до подстанция „Средец“), която компанията реализира в столицата. Проектът е на стойност 8 млн. лева и включва частична реконструкция в двете подстанции и е първа крачка към цялостна промяна на електроенергийната инфраструктура на София.

Повече информация за съдържанието на новите фактури може да бъде намерена на корпоративния уебсайт www.cez,bg