Удължен е срокът за кандидатстване по програмата “Старт на кариерата”

Удължен е срокът за кандидатстване по програмата “Старт на кариерата”

0 коментара

До 29 юли 2013 г. е удължен срокът за кандидатстване по програмата “Старт на кариерата”. До тази дата включително в бюрата по труда в цялата страна ще се приемат документи на младежи, завършили висше образование, но без трудов стаж по специалността, които желаят да започнат работа в публичната администрация.

Изискванията към кандидатите са: възраст до 29 ненавършени години към 29.06.2013 г. включително; завършено висше образование в държавен или частен университет (редовна или задочна форма на обучение); завършено образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място и да нямат трудов стаж по специалността.

Желаещите могат да подават документи в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни, заети или учащи се, с изключение на учащи в редовна форма на обучение.

Общо 2 256 работни места в администрацията (1 358 - централни ведомства; 103 - областни администрации и 795 в общински администрации) са заявени по програмата „Старт на кариерата” в рамките на актуализираната Процедура 2013 г., която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на Интернет-страницата на Агенцията по заетостта на адрес  http://www.az.government.bg/Projects/Prog/Mladeji/Frame_Mladeji.htm, както и във всички бюра по труда.